Helyzetjelentés

 2010.05.24. 22:41

Három hete isszuk a lapacho teát, és szedjük a fokhagyma kapszulát, két hete szedjük a probiotikum forte-t, és megfogadtuk a természetgyógyász legfőbb tanácsait, vagyis Peti egy hónapig nem eszik cukrot (semmilyen formában), tejterméket (ez alól kivétel a vaj, és az a minimális mennyiség, amit esetleg az oviban kap), és gyümölcsöt (ez alól szintén talán az ovi a kivétel, ahol bízunk benne hogy nem túl sokat kap, mert felhívtuk rá az ovónő figyelmét). Emellett igyekszünk az étkezési szokásainkat a kandida diétához minél inkább közelíteni. Házilag sütjük a kenyeret tönköly lisztből, kukorica lisztből. Köretként igyekszünk kerülni a burgonyát, helyette durum tésztát, kuszkuszt eszünk, illetve ki fogjuk próbálni a hajdinát, és az amarant-ot is, meglátjuk, ezek mennyire válnak be, egyenlőre nem nagyon akarja ezeket Peti, de annyit mindenesetre elértünk, hogy most sokkal többfélét hajlandó megkóstolni, és nemcsak mindig a tej, meg a sült krumpli.

A kuszkusz elkészítéséhez találtam a neten egy tök jó receptet, amit kipróbáltunk és bevált, illetve már sajáttá is formáltam: újhagymát apróra vágva 3-4 kanál olivaolajon megpirítom, leveszem a tűzről belereszelek egy sárgarépát, sóval, borssal, petrezselyemmel, kakukkfűvel ízesítem (lehet egy fél tv paprikát is apróra vágva beletenni, de ezt én kihagyom, mert a férjem nem szereti a sült paprikát), ezek után visszateszem a tűzre és beleöntök másfél deci kuszkuszt, ezzel kicsit összehevítem kb.2-3 perc és hozzáöntök két és fél deci forró húsleves levét, (de lehet ez sós víz is). Ezek után még kb. 5 percig főzöm, mivel a kuszkusz, amit vettem nem előfőzött és leveszem a tűzről, fedő alatt félre teszem, kb. 10 perc és kész, isteni finom, fogyasztható. Kicsit a tarhonyára emlékeztet, de inkább az alakja, mint az íze miatt.

Zöldséget is többet eszünk, egy hete kipróbáltuk a zöld spárgát. Még soha nem ettünk spárgát, így kicsit tartottam tőle, hogy be fog e jönni. Egész jó íze van, Peti is hajlandó volt megkóstolni, persze kis csalás kellett hozzá. Sajnos egy falatnál többet nem evett, azt mondta, hogy "zöld husit nem kérek".  A lényeg persze, hogy megkóstolta, hátha egyszer majd eszik is rendesen belőle. Sajnos a fiunk pont azokat a zöldségeket szereti, amelyeket a nem ajánlott kategóriába sorolt a természetgyógyász, vagyis a sárgarépát, a borsót, a kígyóuborkát. Azért nem adjuk fel, igyekszünk majd neki minél több zöldséget adni.

Peti jól van, másfél hete csináltak neki eeg-t ami az eddigiekhez képes jelentősen jobb volt, ennek nagyon örültünk. Pár napja reggelente voltak rövid pislogásos rosszullétei, amiket reméljük, hogy az időjárás változás okozott, és bízunk benne, hogy nem ismétlődik. A mozgása kiegyensúlyozottabb lett, viszont a kedély állapota nagyon változó. Van amikor kacagós jókedve van, és egy másik pillanatban már képes krokodil könnyekkel a legkisebb dolog miatt is sírni. Úgy érzem most éljük meg a sokadik hisztis korszakunkat, amikor is a fiatal ember azt hiszi, hogy sírással bármit el lehet érni. Szó, mi szó, én engedékenyebb vagyok, mint az apja, de vannak dolgok, amiben nincs apelláta. Például, ha megkérem hogy vegye le a cipőjét az előszobában, és ő úgy gondolja, hogy inkább nem. Hát ebben nincs apelláta, ha megmondtam, hogy vegye le, akkor addig nem lehet tovább menni, amíg le nem vette. Valamelyik délután fél órányi sivítás, sírás, toporzékolás után végre csak levette, de szerencsére ez később nem ismétlődött, illetve az ezzel kapcsolatos ellenállás sokkal rövidebb ideig tartott mint akkor.

A bejegyzés trackback címe:

https://olgoj.blog.hu/api/trackback/id/tr912028879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása