Itt a tavasz, bár az elmúlt napok mintha a telet idézték volna..., de én hiszem és a kertünkön már látom is a tavasz beköszöntét. Ilyenkor lehet majd igazán íncsiklandó és egészséges salátákat, finom gyümölcsös süteményeket, zöldséges ételeket készíteni. A férjem már meg is kezdte a dolgot egy finom zöldséges túrókrémmel. Annyira jó lett, hogy alig bírtam abbahagyni az evést, és a hétvégén többször is elkészült nálunk.
Íme a recept:
5-10 dkg túró (attól függően, hogy kisebb, vagy kicsit nagyobb mennyiséget szeretnénk)
3-5 evőkanál tejföl (igazából annyit szoktam belőle rakni, hogy finom krémes állaga legyen, ízlés kérdése, ki folyósabbra, ki kevésbé folyósra szereti)
4-5 szem zöld olivabogyó
8-10 szelet kígyó uborka apró darabokra vágva
2-3 szál újhagyma apróra vágva
petrezselyem apróra vágva, só, bors
A hozzávalókat jól össze kell keverni, és egy-két óráig állni hagyni a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek. Lehetett volna még esetleg fokhagymával és egyéb zöldfűszerekkel bolondítani a dolgot, azonban így is isteni finom.... pirítósra, kenyérre...de én valamelyik reggel bundás kenyérre raktam, na hát az volt maga a tökély, az igazi ínyenc reggeli.