nem vagyunk jól

 2010.06.03. 23:35

Sajnos lassan be kell látnom, csak áltatom magam, hogy a kandida diéta megoldja a Peti betegségét. Már kb. 2 hete látom időnként pislogni (a rohamok ugyanis pislogásos formában kezdődnek, amikor furcsán el is változik kissé az arca), de sajnos ma nem maradt meg a pislogásnál. 20 percen belül 4 pislogásos roham után jött egy kis szünet, már kezdtem azt gondolni, ez is csak olyan nap, mint az eddigiek, csak kicsit több pislogással, aztán amikor éppen indulni készültünk egyszer csak lebénult Peti arca, bambán nézett rám, és patakokban folyt a szájából a nyál. Állt a két lábán, nem igazán volt magánál, de nem esett el, még csak meg sem rogyott. Gyorsan felvittem a nappaliba, lefektettem, és már éppen bontottam volna a diasepamot, amikor teljesen feltisztult. Kivittem a klinikára, de aztán gyorsan megbántam. Manisol-t kapott vénásan, hogy az állapotán kicsit javítsanak, de szerintem korábban sem jelentett semmit Petinek (kivéve talán egy esetet).Más nem történt. A dokinő tehetetlen, szteroidot szeretne adni Petinek, ami ellen egyenlőre tiltakozunk a sok mellékhatás miatt, és persze nem biztos, hogy segítene. A gyógyszerek igen nagy arzenálját már kipróbáltuk. Peti gyógyszerrezisztens epilepsziás.(legalább is a Peti dokija ezt mondja)

Most a ketogén diétát javasolta a tanár nő, amit nem tudom, hogy elkezdjünk e. Zsírt-zsírral. A természetgyógyász javaslatainak köszönhetően most jó étvággyal és úgy gondolom, hogy egészséges dolgokat eszik a gyerek, nem vagyok benne biztos, hogy a ketogén beválna nálunk. Persze beszéltem ma a klinika dietetikusával, mert már kb. bármit kipróbálok, csak jobb legyen.

Kétségbe esetten tértem haza kisfiammal a klinikáról, úgy éreztem fölöslegesen mentem ki, lényegileg nem történt semmi. Felhívtam az apósomat, akivel meg is osztottam e kétségbeesésem. Az eredmény: jövőhét szerdára várnak a Heim Pál Gyermekkórházba kivizsgálásra. Meglátjuk, hogy az ottani neurológusok mit látnak, hátha mondanak valami okosat, hátha csinálnak valami olyan vizsgálatot, amit eddig nem, hátha javasolnak valami olyan gyógyszert, amit eddig nem használtunk, vagy használtunk, csak nem ebben a kombinációban....nem tudom, bármi...hátha több szem, többet lát...hátha tudnak segíteni.....

 

hajdina köretnek

 2010.05.31. 21:15

A diétánk első pár hete viszonylag jól telt, egész jól sikerült tartanunk a természetgyógyász három legfontosabb szabályát: no cukor, no tejtermék, no gyümölcs. A problémát csak az jelentette, hogy a második hét közepétől Peti székelési szokása a korábbira állt vissza, vagyis sajnos csak 3-4 naponta tud kakilni. Kétségbe esésemben felhívtam a természetgyógyászt, nem szeretném, ha az eddigi jó szériánk az epilepsziájával kapcsolatban eltűnne. Így tehát a harmadik hétre kaptunk egy kis kedvezményt a diétára, már ehet joghurtot kicsi gyümölccsel, mézzel, sok zabpehely és rostokban gazdag ételek. Ezt javasolta a tanácsadó a székrekedés megoldására. Egyenlőre nem sokat változtatott a helyzeten. Így elkezdtem utána olvasni a neten, miket javasolnak, kipróbálunk egy-két dolgot, és igyekszünk tudatosabban odafigyelni, hogy a gyerek több rostot egyen és több folyadékot igyon.

Ma marhapörköltet csináltam hajdinával. (Valójában a marhapörit a fagyóból vettem ki, így már csak a köretet kellett elkészíteni.) Igazán ízletes lett.

A hajdna recept, amit magam kreáltam: 1 csésze hajdina, 2 szál újhagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 nagyobb gerezd fokhagyma, só, bors, fűszerkömény, kurkuma, olaj

a hagymát az olajon megpirítottam, belereszeltem a fokhagymát, hozzáöntöttem a hajdinát, felöntöttem kétszeres mennyiségű vízzel és hozzádobtam a többi fűszert lefedtem és amikor elkezdett dagadni a hajdina, hozzá öntöttem még egy csésze vizet. addig fűztem, amíg a vizet teljesem felvette a hajdina és szépen megpuhult. Fenséges lett, ahhoz képest, hogy gabona...., remélem Peti is fog belőle enni (ma ezt még nem tette meg, mert miközben főztem, ő már jól lakott puliszkával)

süti beállítások módosítása