Beszéltem több orvossal is a Péter gyógyszercsökkentését illetően. Mindannyian nagyjából ugyanazon a véleményen voltak, és lényegében úgy érzem, meg is győztek bennünket arról, hogy ne kezdjük el csökkenteni a gyógyszereket.

Próbálom pro és kontra állítani a különböző érveket és egyenlőre az orvosok felé hajlok, bár hiszek a Vargha gyógymód erejében, és abban, hogy az, hogy most jól vagyunk, nekik köszönhetjük.

A legfőbb érvek a csökkentés mellett:

-semmiképpen nem jó, hogy a gyereket hosszú távon ilyen sok kemikáliával tömjük,

-a gyógyszerek lassítják a fejlődését, a különböző mellékhatásaikról már nem is beszélve,

-a Varghánál lévő kezelőnk szerint Peti szervezete már felkészült arra, hogy szép, lassú, fokozatos gyógyszercsökkentés mellett, és a további általuk végzett kezelések mellett ellássa azt a funkciót, amit jelenleg csak gyógyszerek segítségével tud,

A legfőbb érvek a csökkentés ellen:

- jobb a Peti EEG-je, de !!! nem tökéletes, hiszen a bal agyfélteke felett még mindig jelentkeznek tüske hullámok, és ilyen EEG mellett még három év múlva se kezdenék el a gyógyszereit csökkenteni - nem elég, hogy tünetmentes, az EEG-jének is tökéletesnek kell lennie hozzá

- most nem rohamozik, de nincs rá garancia, hogy akkor sem fog, ha elkezdjük a gyógyszercsökkentést,

- félő, hogy ha rohamozni kezd, nem lesz megállítható, esetlesegesen az ESES visszatér, ami katasztrófa lenne, hiszen a fejlődésének legfontosabb időszakában, ismét nem fog tudni fejlődni...

- neurológus vélemény szerint nem szedünk túl sok gyógyszert ahhoz képest, hogy milyen súlyos epilepszia típusba tartoztunk és lényegében már maga az - hogy nem növeljük a gyógyszert és a gyermek viszont nő - gyógyszercsökkentés,

- a gyógyszerek nem gátolnak annyira a fejlődésben, mint ha most újra elkezdene rohamozni.

Azt a tanácsot kaptuk, hogy amellett, hogy szedjük továbbra is a gyógyszereket, csináljuk a vargha módszert és térjünk vissza később erre a kérdésre, mondjuk egy év tünetmentesség után (most van kb. 5 hónapja, hogy utoljára rohamunk volt), hogy akkor mit mutat az EEG...Hajlunk e tanácsot megfogadni, de !!!! ha véletlenül neurológus is olvassa a blogomat és a bejegyzéseimet és ellenkező véleménye van, és támogatná a gyermekem mihamarabbi gyógyulását és úgy gondolja segítene a gyógyszercsökkentésben, úgy látja, hogy a mellette szóló érveket még lehetne sorakoztatni és az ellene szóló érvek balgaság...stb. és felügyelné a dolgot és kontrollálná...kérem keressen meg!!!!!

Túl a felülvizsgálatokon...

 2011.04.10. 12:41

Túl vagyunk a felülvizsgálatokon. A klinikán készített EEG, bár újabb javulást nem mutatott, de továbbra is az látszik, hogy az ESES, vagyis az alvás ideje alatti, szinte állandó roham tevékenység már nincs. Ez nagyszerű hír, és bizakodással tölt el.

A Varghánál a felülvizsgálat lényegében arról szólt, hogy itt az ideje a gyógyszerek csökkentésének. Ezt eddig is mondta a Peti kezelője és mi továbbra is kitartunk amellett, hogy orvosi segítség nélkül túl kockázatos ebbe belevágni, még akkor is, ha látom, hogy a gyerek jól van és szépen fejlődik.

Persze bizakodó vagyok és hiszem, hogy a gyerekem így vagy úgy, de meg fog gyógyulni és remélem, hogy lesz olyan neurológus, aki támogat majd és szintén hisz az alternatív gyógyítás erejében.....

brüsszeli beszámoló

 2011.04.03. 12:20

Mielőtt elindultunk tájékozódtam. Tudtam, hogy Péter még nem igazán lenne oda a múzeumokért és a hosszú sétákat sem annyira preferálná, valószínűleg állandóan a karjainkba csimpaszkodna.

A Brüsszeli játszótereket keresgetve nagyon szimpatikus blogoldalra találtam, ahol számtalan ötletet kaptam, hova vigyük gyermekünket. http://jatszoterekbrusszelben.blogspot.com/

Bár azt hiszem, konkrétan azokban, amelyek megragadtak a blogoldalról engem, nem voltunk, de magát az oldalt akkor is hasznosnak találtam, és ajánlom másoknak is.

Szóval a hosszú hétvége nagyon jól sikerült. Peti a repülőért annyira nincs oda, főként a leszállás nem volt számára felemelő érzés, de ezt is kipróbáltuk, tanúság, más járművet kell választani az utazásainkhoz, amelyen nem kell feltétlenül ülve maradni 10-20 percnél tovább.

Gyönyörű parkok és csodaszép játszóterek fogadtak bennünket, iszonyú sok fényképet készítettem, és ami plusz pikantériája volt a kirándulásnak, hogy még egy tűzoltó tüntetést is láttunk, ahol maguk a tűzoltók gyújtottak tüzet.

Összességében két dolgot fogadtunk meg Brüsszel után:

-következő kirándulásaink Magyarországon belül lesznek, hisz még a hazánkat sem ismerjük,

-nem megyünk többet olyan párral semmilyen kirándulásra, akinek nincs gyermeke, és így nem tudja, milyen egy gyerekkel kirándulni.

 

süti beállítások módosítása