borostyán babalánc

 2010.07.25. 21:39

Ma vettünk Petinek egy borostyán babaláncot.

Már korábban is vonzódtam a borostyán iránt, két éve a névnapomra a férjemtől egy borostyán köves medált kaptam ajándékba, amit én választottam. Azóta is nagyon szeretem és elég sokszor hordom. Egy volt munkatársam ásványkincsekkel való gyógyítással foglalkozik, és már ő is mondta, hogy ösztönösen milyen jó ásványt választottam kedvencemnek.

A lényeg, a lényeg, hogy tegnap valamilyen indíttatásból elkezdtem újra elolvasgatni mi mindenre jó a borostyán és úgy döntöttünk a párommal, hogy lehet jó lenne Petinek, ha lenne egy ilyen lánca.

Csak ízelítőül, a legfontosabb gyógyító tulajdonságai:

  • segít a fogzáskori panaszok enyhítésében (ezen mi már túl vagyunk, nem ezért vettük)
  • támogatja a szervezet saját immunképességét
  • számos bőrbetegségre (neurodermitis, ekcéma), allergiára, bronchitisre is alkalmazzák
  • nyugtató, fájdalomcsillapító hatást tulajdonítanak neki
  • mentálisan serkenti az elmét, csökkenti a depresszió lehetőségét, előmozdítja a pozitív gondolkodást
  • megszünteti a stressz okozta fejfájást és a migrént

Számunkra a legfontosabb a nyugtató és immunerősítő hatás, valamint az ekcéma (korábban sajnos már volt igen csúnya  a Peti bőre, de most szerencsére ezzel nincs baj), ami miatt úgy döntöttünk teszünk vele egy kísérletet.

Nem eröltettük a gyerekre, megkérdeztük tőle a boltban, hogy fel akarja-e próbálni. Úgy döntött, hogy igen. Első próba és tükörbe nézés után azt mondta, hogy nem kéri, de később újra visszatért, és ismét fel akarta próbálni, de e próba után már nem is vettük ki a nyakából, azt mondta, hogy szeretné, ha megvennénk. Így tettünk. Reméljük megszokja, és nagyon meg is szereti. Azt hallotuk, hogy azok a gyerekek, akiknek van, nagyon szeretik. Ismeretségi körünkben Kata baba az, aki ilyet hord születése óta. Egyszer akarták kivenni a nyakából, amire hevesen tiltakozott, szóval elválaszthatatlan része lett az életének. Eleven, egészséges kislány.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olgoj.blog.hu/api/trackback/id/tr632175614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása